Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Zo haalt u succes uit cognitieve analyse Download

Zo haalt u succes uit cognitieve analyse

Leren van succesvolle huizenbouwer

Leren van succesvolle huizenbouwer
Voor de 2016 Cognitive and Analytics Survey onderzocht IBM meer dan 6000 organisaties. De resultaten zijn interessant. Zo bleek dat diverse bedrijven nu al cognitieve analysemethoden inzetten. Dit is een trein die de financiële wereld niet moet missen.

De nieuwe generatie BI-tools

De beste Business Intelligence-tools die vandaag de dag worden gemaakt, zijn cognitieve systemen. Het gaat om lerende software, die mensen ‘begrijpt’ en met ze in discussie gaat. Naast hun kennis van natuurlijke talen hebben deze systemen deep learning en machineleren als basis. Ze verwerken vliegensvlug enorme hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data om hypotheses te vormen en adviezen te geven. Doordat ze van elke interactie leren, worden ze in de loop van de tijd steeds effectiever.

Onderzoek van IBM

De meeste gebruikers van cognitieve BI-tools richten zich op zakelijke ontwikkelingsactiviteiten zoals kennisdistributie, onderzoek en productontwikkeling. Voorbeelden zijn opdrachtgever- en klant-management en verkoop- en serviceactiviteiten, zo blijkt uit het onderzoek van IBM.

ROI van 113 procent door cognitieve analyse

Mueller Inc. is pionier op het gebied van cognitieve analyse. Deze Amerikaanse bouwer van metalen huizen gebruikt deze methodiek bij: supply chain management, marketing,  de gezondheid en veiligheid van medewerkers en het voorspellen van inkomsten. De resultaten liegen er niet om. Slechts 1 jaar na de invoering van cognitieve tools realiseerde Mueller een Return-on-Investment van 113 procent.

Leren van andermans succes

Stel, je maakt een Business Intelligence-tool op de basis van de superieure rekenkracht van computers gecombineerd met het interactieve leervermogen van de mens. Dan krijg je écht intelligente BI-tools die waardevollere inzichten opleveren dan de oude tools. Download de whitepaper en leer van de ervaringen van organisaties die grote hoogten bereikten met cognitieve analyse.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Big data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Big data: Big data laat banken innoveren

De financiële sector heeft een lastig decennium achter de rug. We hadden de kredietcrisis, de strengere wetgeving en een stijgende ontevredenheid bij de consumenten. Dankzij de opkomst van big data hebben banken nu de mogelijkheid te transformeren in datagedreven organisaties. Lees hier hoe ze hun schat aan data kunnen omzetten in winst.

Lees verder...