Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Waarom geen AFM-boete voor ministerie SZW en SVB? Download

Waarom geen AFM-boete voor ministerie SZW en SVB?

Gebrekkige pensioencommunicatie vanuit ministerie

Gebrekkige pensioencommunicatie vanuit ministerie

De AOW is voor veel gepensioneerden de belangrijkste inkomstenbron. De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over de AOW-leeftijd en zijn verschillende wetsvoorstellen voorbij gekomen. Het is voor de meeste werknemers niet meer te volgen. Een goede pensioencommunicatie is essentieel, maar juist vanuit de overheid ontbreekt het hier vaak aan.

De AFM houdt toezicht op de pensioencommunicatie van pensioenfondsen en verzekeraars om ervoor te zorgen dat men correct geïnformeerd wordt. Wanneer het Ministerie van SZW en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aan dezelfde communicatienormen zouden moeten voldoen, had de AFM hen waarschijnlijk een boete opgelegd.

Download het artikel ‘Waarom geen AFM-boete voor ministerie SZW en SVB?’ en lees meer over de gebrekkige pensioencommunicatie vanuit het ministerie van SZW en de SVB.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Financiele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Financiele Dienstverlening: Benchmark Regulation zorgt voor meer transparantie

Per 1 januari 2018 is de financiële sector gebonden aan de Benchmark Regulation. Deze verordening moet ervoor zorgen dat na enkele fraudeschandalen de traditionele benchmarks zoals LIBOR en EURIBOR worden vervangen door transparantere systemen. Een ingrijpend proces voor de financiële sector, het heeft immers impact op je IT, producten en processen. Hoe je daarmee omgaat lees je in deze whitepaper.

Lees verder...