Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Waarom geen AFM-boete voor ministerie SZW en SVB? Download

Waarom geen AFM-boete voor ministerie SZW en SVB?

Gebrekkige pensioencommunicatie vanuit ministerie

Gebrekkige pensioencommunicatie vanuit ministerie

De AOW is voor veel gepensioneerden de belangrijkste inkomstenbron. De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over de AOW-leeftijd en zijn verschillende wetsvoorstellen voorbij gekomen. Het is voor de meeste werknemers niet meer te volgen. Een goede pensioencommunicatie is essentieel, maar juist vanuit de overheid ontbreekt het hier vaak aan.

De AFM houdt toezicht op de pensioencommunicatie van pensioenfondsen en verzekeraars om ervoor te zorgen dat men correct geïnformeerd wordt. Wanneer het Ministerie van SZW en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aan dezelfde communicatienormen zouden moeten voldoen, had de AFM hen waarschijnlijk een boete opgelegd.

Download het artikel ‘Waarom geen AFM-boete voor ministerie SZW en SVB?’ en lees meer over de gebrekkige pensioencommunicatie vanuit het ministerie van SZW en de SVB.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Financiele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Financiele Dienstverlening: Cognitive RPA: Wat zijn de voordelen voor financiële instellingen?

Nog verder digitaliseren zonder de IT-systemen aan te passen. Zo gemakkelijk is cognitive robotic process automation. Niet gek dat veel financiële instellingen zich hierin verdiepen. Wil je meer weten over de kenmerken, voordelen en stappen bij cognitieve RPA? Bekijk de presentatie, focus met je medewerkers op de taken die echt belangrijk zijn en laat routinematig werk over aan robots.

Lees verder...

Financiele Dienstverlening: Blockchain transformeert de financiële dienstverlening

De blockchain-technologie levert organisaties een aantal niet te missen voordelen op. Ook de financiële dienstverlening wil de boot niet missen en zoekt naar manieren om blockchain slim in te zetten binnen hun processen en bedrijfsmodellen. Ontdek in deze whitepaper welke 5 trends en toepassingen al volop in ontwikkeling zijn en hoe blockchain de branche de komende jaren zal transformeren.

Lees verder...