Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Verzekerd van uw klanten? Download

Verzekerd van uw klanten?

Een centraal klantbeeld in de verzekeringsbranche

Een centraal klantbeeld in de verzekeringsbranche

Verzekeraars werker vandaag de dag hard om het klantvertrouwen, dat de afgelopen jaren erg onder druk is komen te staan, te herstellen. Ook in de verzekeringsbranche zijn er ontwikkelingen te benoemen die de noodzaak voor een centraal klantbeeld benadrukken.  Aan de hand van een aantal praktijkcases gaat deze whitepaper verder in op de ontwikkelingen en trends waarbij een centraal klantbeeld van groot belang is.

Verzekeringsondernemingen moeten zoeken naar oplossingen om de klant beter te bedienen en passende aanbiedingen te doen, door middel van geautomatiseerde processen. Natuurlijk gaat dit niet zomaar, er moet geïnvesteerd worden in de kwaliteit van de klantgegevens.

Wie is de klant?
De aanduiding van klanten binnen een verzekeringsonderneming kan verschillen door de rol die klant binnen het proces vervult. Enkele aanduidingen zijn:

 • Verzekerde
 • Verzekeringnemer
 • Begunstigde
 • Polishouder
 • Betaler

Door deze verschillende aanduidingen is het niet makkelijk om vast te stellen wie de klant nu eigenlijk precies is. De oplossing hierbij is de identificatie van de klanten in de diverse rollen en systemen.

Datakwaliteitsmanagement
Deze whitepaper gaat in op hoe datamanagement en gecentraliseerd Master Data Management (MDM) de verzekeringsbranche kan faciliteren in een uniek en betrouwbaar centraal klantbeeld. Er zijn 7 voorwaarden voor succesvol datakwaliteitsmanagement:

 1. Data Quality Assessment
 2. Probleemgebieden identificeren en bespreken
 3. Data-Dictionary opstellen
 4. Garantie van datakwaliteit in alle systemen
 5. Eenduidige identificatie van alle klanten
 6. Realiseren van risico-profielen
 7. Instellen van data governance

Meer te weten komen over datamanagement? Download de volledige whitepaper.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over een centraal klantbeeld in de verzekeringsbranche? Download geheel vrijblijvend de whitepaper en kom meer te weten over Risk & Compliance, operational efficiency in processen en datakwaliteitsmanagement.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis