Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Vendor Risk Management Download

Vendor Risk Management

Het beheren en monitoren van de relatie met de leverancier

Het beheren en monitoren van de relatie met de leverancier

De meeste organisaties leggen bij risicomanagement de focus op interne risico’s wanneer het gaat om inzicht krijgen in mensen, processen en systemen. Toch blijkt dat kennis van zowel interne als externe risico’s nodig is om een goede risicomanagementstrategie te ontwikkelen. En er is voor organisaties ook reden genoeg om zich zorgen te maken over risicofactoren van buitenaf, bijvoorbeeld de relatie met leveranciers.

De oplossing in deze whitepaper geeft bedrijven inzicht in het beheer van de relatie met leveranciers, door risico’s te monitoren die een negatieve invloed hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarnaast voert het specifieke risicoanalyses uit en kunnen Service Level Agreements gemonitord worden.

Vendor Risk Management Lifecycle
Met behulp van de Vendor Management Lifecycle evalueert een organisatie leveranciers en bepaalt deze welke het beste aansluiten op de behoeften van de organisatie. De focus ligt op het beheren en monitoren van de relatie met de leveranciers. De Vendor Risk Management Lifecycle bestaat uit de volgende componenten:

  • Identificatie risico’s (voorafgaand aan selectie leverancier);
  • Beheren en behouden van actuele bedrijfsprofielen van leveranciers;
  • Uitvoeren van gerichte en doorlopende risicoanalyses;
  • Monitoren van Service Level Agreements;
  • Managen van off-boarding processen van leveranciers.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper “Vendor Risk Management” en lees meer over hoe organisaties inzicht kunnen krijgen in de relatie met de leverancier en deze kunnen blijven beheren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & Compliance bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Governance, Risk & Compliance: GDPR vraagt om een effectieve digitale strategie van verzekeraars

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel de Europese richtlijn GDPR, wordt in mei 2018 van kracht. Deze nieuwe wetgeving impliceert zowel een verplichting als een kans voor verzekeraars. De nieuwe wet dwingt tot meer controle over de immense hoeveelheid data die omgaat in onze moderne economie. Verzekeraars kunnen zich goed voorbereiden door gebruik te maken van innovatieve hulpmiddelen voor gegevensverwerking.

Lees verder...