Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Veilig informatie delen noodzaak voor financiële instellingen Download

Veilig informatie delen noodzaak voor financiële instellingen

Control and secure enterprise data while addressing employee mobility

Control and secure enterprise data while addressing employee mobility

Banken, verzekeraars en financieel dienstverleners worden vandaag de dag geconfronteerd met steeds grotere eisen op het gebied van security. Daarnaast moeten banken, verzekeraars en financiële dienstverleners zorg dragen voor het beschermen van gevoelige gegevens van klanten. De IT-afdelingen van financiële organisaties hebben daarom te maken met uitdagingen op het gebied van de manier waarop data wordt benaderd, opgeslagen en gedeeld.

Uitdagingen voor financiële organisaties

Financiële organisaties hebben te maken met een aantal belangrijke uitdagingen op het gebied van de omgang met gevoelige data.

  • Voldoen aan eisen van klanten, medewerkers en de industrie.
  • Voldoen aan complexe regelgevende eisen en eisen op het gebied van security.
  • Controle geven van de IT organisatie over hoe gevoelige data toegankelijk is en wordt opgeslagen.
  • Bieden van customer service op een hoog niveau.
  • Mogelijk maken van nieuwe technologische mogelijkheden die mobility ondersteunen.

ShareFile

Ideaal voor financiële organisaties is een tool die speciaal ontwikkeld is voor het omgaan met gevoelige data. De tool die hiervoor is ontwikkeld is ShareFile van Citrix. Veel financiële organisaties gebruiken bestaande investeringen om te kiezen voor een geïntegreerde oplossing. Daarmee kunnen IT-kosten worden gereduceerd.

Delen van gevoelige documenten

Elke financiële organisatie moet vertrouwelijke documenten kunnen verzenden en ontvangen. Traditionele methodes zoals FTP, USB sticks en bijlagen bij e-mail zijn vol van beveiligingsrisico’s. Met ShareFile kunnen gevoelige documenten worden gedeeld op een veilige wijze. Bestanden tot 100GB kunnen worden gedeeld.

In de whitepaper

In de whitepaper wordt het nut en de voordelen van ShareFile voor banken, verzekeraars en financieel dienstverleners uiteengezet. Daarnaast wordt toegelicht hoe omgegaan kan worden met huidige IT-investeringen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis