Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Van Proces naar persoonlijk: Met vertrouwen naar klantbelang Download

Van Proces naar persoonlijk: Met vertrouwen naar klantbelang

Wat wil de klant in de financiële branche?

Wat wil de klant in de financiële branche?

Het klantvertrouwen is de laatste jaren erg onder druk komen te staan en veel financiële instellingen proberen dit te herstellen. Maar wat kunnen banken en verzekeraars nu eigenlijk doen om het klantbelang echt centraal te stellen? Deze whitepaper gaat in op een aantal tips en richtlijnen om dit klantbelang te herstellen. Weet wat er leeft bij de klant en stel de klantbehoeften centraal in de dienstverlening. Maak de stap naar een klantgerichte organisatie. De klant weet namelijk al wat hij wil en het is aan u om de klant te volgen.

Veel financiële instellingen kampen momenteel met een negatief imago door woekerpolissen, banken die staatssteun nodig hebben en rentemanipulaties. Om dit een positieve draai te geven is het goed om te weten waar de pijnpunten van de klant zitten. Waar moet aangewerkt worden om dit vertrouwen terug te winnen?

Enkele feiten op een rijtje
Uit een online onderzoek van KPMG naar de dienstverlening van banken in relatie tot vertrouwen kwamen een aantal interessante conclusies naar voren:

  • 1 op de 5 consumenten vindt bankmedewerkers niet bekwaam genoeg.
  • Slechts 48% vindt dat banken in het belang van de klant handelen
  • De communicatie van banken met klanten wordt over het algemeen als onduidelijk en niet transparant beschouwd.

Naast negatieve berichten is er ook positief nieuws! Met de juiste aanpak en focus is het mogelijk om de klant volledig centraal te stellen. Dit is niet alleen handig voor een goed beeld van de behoeften van uw klant, maar ook zodat de klant ziet dat hij belangrijk is.

Download de whitepaper
Wat wil de klant in de financiële branche? Hoe krijgt u het vertrouwen van de klant terug? Hoe zet u de klant centraal met Datakwaliteitsmanagement? Krijg antwoord op de vragen en andere handige tips in de volledige whitepaper. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis