Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Van hoge kosten naar hoge waarde met MDM Download

Van hoge kosten naar hoge waarde met MDM

High Precision Matching is de kern van Master Data Management

High Precision Matching is de kern van Master Data Management

Verkeerde en versnipperde data in klantendatabases kosten financiële organisaties veel meer geld dan dat eerder gedacht werd. Zo zorgen ongeldige datawaarden voor meer werk, onder andere doordat data handmatig vanuit verschillende databases samengevoegd moet worden. Maar de echte kosten zijn vele malen groter en komen voort uit het verlies van customer lifetime value, wanneer een klant besluit over te stappen naar de concurrent. Om dit verlies tegen te gaan moet de organisatie ervoor zorgen dat er een centraal klantbeeld van de klant bestaat.

Master Data Management (MDM) voor klantdata geeft financiële organisaties een duurzaam antwoord op de hoge kosten die veroorzaakt worden door een inaccurate en versnipperde databaseomgeving. Master Data Management zorgt ervoor dat organisaties de beschikking krijgen over een centraal klantbeeld. Daarnaast verbetert MDM de wendbaarheid van bestaande applicaties. MDM is echter meer dan alleen technologie en dat blijkt ook uit de definitie die Gartner hanteert:

"Een combinatie van technologie, processen en services voor een accuraat, snel en compleet beeld van de klant voor meerdere kanalen, lines of business, afdelingen en divisies, gebaseerd op klantdata afkomstig van meerdere bronnen en systemen.”

De kwaliteit van het centrale klantbeeld en de daaruit voortkomende bedrijfswaarde is geheel afhankelijk van de matching-technologie binnen de MDM-oplossing. In de matching engine ligt het geheim van een kwalitatief hoogwaardig centraal klantbeeld besloten. In deze whitepaper wordt de noodzaak benadrukt van High Precision Matching als de kern van elke Master Data Management-oplossing.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper “High Precision Matching is de kern van Master Data Management” en lees meer over hoe MDM helpt hoge kosten om te Zetten in hoge waarde en de noodzaak van High Precision Matching.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis