Gearchiveerd kennisitem
Download artikel The Evolving Role of Audit Download

The Evolving Role of Audit

De veranderende rol van audit

De veranderende rol van audit

De afgelopen tien jaar is de Interne Audit enorm veranderd. Deze veranderingen zijn aangewakkerd door vernieuwde normen en standaarden, technologische innovatie en nog belangrijker, steeds veranderende wet- en regelgeving. Dit zorgt niet alleen voor enorme uitdagingen, maar biedt ook kansen voor nieuwe oplossingen. Deze whitepaper gaat dieper in op de veranderende rol van audit en beschrijft een oplossing om aan alle uitdagingen te voldoen.

Inzicht in prestatie- en risico-indicatoren
Auditing speelt een cruciale rol in de wereld van wet- en regelgeving. Een CEO, CFO of CIO wil over het algemeen direct inzicht in alle relevante prestatie-en risico-indicatoren en zodra drempels worden overschreden willen zij worden gewaarschuwd. Dit inzicht zorgt ervoor dat er snel weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen en redundante beslissingen voorkomen kunnen worden. Dit bespaart tijd en geld.  

Daarnaast willen stakeholders in toenemende mate bewijs zien dat het management van een organisatie ‘in controle’ is. Dit zorgt ervoor dat de relevante expertise van interne audit en de noodzaak voor kwaliteit steeds groter is.

Inhoud whitepaper
In deze whitepaper wordt de noodzaak van auditeren en met name de interne audit besproken. De volgende hoofdstukken worden in deze whitepaper behandeld:

  • Auditeren of adviseren?;
  • Heeft uw interne audit proces een technologische oplossing nodig?;
  • Evaluatie van de volwassenheid van de organisatie met betrekking tot de interne audit;
  • Auditing essentials;
  • BWise® Internal Audit.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper omtrent de alsmaar veranderende rol van audit, de uitdagingen die een organisatie heeft en de GRC-oplossing die organisaties helpt deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & Compliance bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Governance, Risk & Compliance: GDPR vraagt om een effectieve digitale strategie van verzekeraars

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel de Europese richtlijn GDPR, wordt in mei 2018 van kracht. Deze nieuwe wetgeving impliceert zowel een verplichting als een kans voor verzekeraars. De nieuwe wet dwingt tot meer controle over de immense hoeveelheid data die omgaat in onze moderne economie. Verzekeraars kunnen zich goed voorbereiden door gebruik te maken van innovatieve hulpmiddelen voor gegevensverwerking.

Lees verder...