Gearchiveerd kennisitem
Download artikel The commoditization of Sarbanes-Oxley compliance Download

The commoditization of Sarbanes-Oxley compliance

De lessen van tien jaar Sarbanes-Oxley

De lessen van tien jaar Sarbanes-Oxley

Tien jaar geleden werd de Sarbanes-Oxley (SOx) wetgeving ingevoerd. In het begin was het voor organisaties een kostbare wetgeving om aan te voldoen, maar doordat organisaties efficiënter en routinematig te werk gaan zijn de kosten steeds verder gedaald. Nu is het tijd om een aantal vragen te stellen. Wat is er gebeurd de afgelopen tien jaar? En welke lessen zijn geleerd?

In deze whitepaper wordt een overzicht gegeven van de weg die SOx heeft gevolgd vanaf invoering van de SOx-wetgeving in 2002, naar de plek die het vandaag de dag heeft binnen organisaties. Deze Engelstalige whitepaper bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  1. 2002-2005: Throwing money at the problem
  2. 2006-2007: SOX becomes entrenched
  3. 2008-2012: SOX compliance improves
  4. 2012 and beyond: How the lessons of the past can be used for SOX and GRC in the future

Download de volledige whitepaper ‘The commoditization of Sarbanes-Oxley compliance’ en lees verder over wat er allemaal is gebeurd in de tien jaar na invoering van de SOx-wetgeving en welke lessen er geleerd zijn.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & Compliance bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Governance, Risk & Compliance: GDPR vraagt om een effectieve digitale strategie van verzekeraars

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel de Europese richtlijn GDPR, wordt in mei 2018 van kracht. Deze nieuwe wetgeving impliceert zowel een verplichting als een kans voor verzekeraars. De nieuwe wet dwingt tot meer controle over de immense hoeveelheid data die omgaat in onze moderne economie. Verzekeraars kunnen zich goed voorbereiden door gebruik te maken van innovatieve hulpmiddelen voor gegevensverwerking.

Lees verder...