Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Schuldhulpverlening toch mogelijk als je een hypotheek hebt? Download

Schuldhulpverlening toch mogelijk als je een hypotheek hebt?

Verandering in samenstelling doelgroep Schuldhulpverlening

Verandering in samenstelling doelgroep Schuldhulpverlening

De instroom van burgers die zich melden met schuldenproblematiek bij de gemeentelijke Schuldhulpverlening stabiliseert zich. Er is echter wel een verandering in de samenstelling van de doelgroep zichtbaar. Waar voorheen vooral uitkeringsgerechtigden zich meldden, is er nu meer instroom van mensen met inkomens uit arbeid en huishoudens met een eigen woning.

Er staan sinds de economische crisis in Nederland zo’n 700.000 woningen ‘onder water’. Wanneer mensen hun baan verliezen of arbeidsongeschikt raken,  kan dit voor grote problemen zorgen. Een gedwongen verkoop van de woning is echter voor de consument en de bank geen wenselijke situatie, omdat hiermee niet altijd de volledige schuld kan worden afgelost.

Is schuldhulpverlening dus wel mogelijk als je een hypotheek hebt? Dit artikel geeft aan de hand van een aantal rekenvoorbeelden antwoord op deze vraag.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom HypothekenBankenFinanciele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Hypotheken: Benchmark Regulation zorgt voor meer transparantie

Per 1 januari 2018 is de financiële sector gebonden aan de Benchmark Regulation. Deze verordening moet ervoor zorgen dat na enkele fraudeschandalen de traditionele benchmarks zoals LIBOR en EURIBOR worden vervangen door transparantere systemen. Een ingrijpend proces voor de financiële sector, het heeft immers impact op je IT, producten en processen. Hoe je daarmee omgaat lees je in deze whitepaper.

Lees verder...

Hypotheken: Trendonderzoek startende intermediairs

Dit uitgebreide trendrapport over startende intermediairs geeft u meer inzicht in de keuzes die deze nieuwe intermediairs maken. Wat drijft ze en wat zijn hun verdienmodellen? Hier lichten we alvast een aantal van de vele resultaten toe. Wilt u meer te weten komen over het opbouwen van klanten of welke dienstverlening belangrijk is? Lees snel verder!

Lees verder...

Financiele Dienstverlening: Cognitive RPA: Wat zijn de voordelen voor financiële instellingen?

Nog verder digitaliseren zonder de IT-systemen aan te passen. Zo gemakkelijk is cognitive robotic process automation. Niet gek dat veel financiële instellingen zich hierin verdiepen. Wil je meer weten over de kenmerken, voordelen en stappen bij cognitieve RPA? Bekijk de presentatie, focus met je medewerkers op de taken die echt belangrijk zijn en laat routinematig werk over aan robots.

Lees verder...

Financiele Dienstverlening: Blockchain transformeert de financiële dienstverlening

De blockchain-technologie levert organisaties een aantal niet te missen voordelen op. Ook de financiële dienstverlening wil de boot niet missen en zoekt naar manieren om blockchain slim in te zetten binnen hun processen en bedrijfsmodellen. Ontdek in deze whitepaper welke 5 trends en toepassingen al volop in ontwikkeling zijn en hoe blockchain de branche de komende jaren zal transformeren.

Lees verder...