Kennisitem
Download artikel Resource management geeft inzicht in beschikbaar talent Download

Resource management geeft inzicht in beschikbaar talent

De juiste man of vrouw op de juiste plek

De juiste man of vrouw op de juiste plek

Bedrijven werkzaam in de professionele dienstverlening of consultancy weten het maar al te goed: het optimaliseren van je resource management draagt in grote mate bij aan het succes van je organisatie. Vind de perfecte match tussen opdracht en beschikbare consultant. Betrek de juiste expert bij een lopend project. Zo zorg je voor tevreden klanten en betere producten en diensten. Resource management speelt dan ook een grote rol in het in kaart brengen van beschikbaar talent in de organisatie.

Resource management klaart de klus

Het nauwkeurig in kaart brengen van vaardigheden lijkt een eenvoudige klus. De realiteit vertelt echter een ander verhaal. Om echt inzicht te krijgen in alle vaardigheden, expertises en beschikbaarheid heb je meer nodig dan een Excelbestand. Door resource management te gebruiken krijg je het nodige inzicht in:

  • De steeds complexere beschikbare vaardigheden binnen de organisatie
  • Beschikbaarheid van mensen tijdens de projectduur

Deze whitepaper beschrijft in 6 stappen hoe ook jij kan starten met in kaart brengen van de vaardigheden en talenten binnen jouw organisatie. We lichten 1 stap alvast kort toe.

Beoordeel kwalificaties en hun waarde

Bij het kwalificeren van vaardigheden krijgen we vaak te maken met certificering binnen bepaalde disciplines. Zo is een netwerk-expert misschien een Cisco Certified Architect of is de database-expert gecertificeerd Oracle Database Administrator. Je wil natuurlijk inzicht in de details van deze certificering. Wat is het niveau? Wanneer verlopen de behaalde certificaten? Ook ervaring mag niet uit het oog verloren worden. Zijn er mensen binnen de organisaties die Frans spreken? Dan zijn ze wellicht beter geschikt om aan de slag te gaan bij een project in een Franse vestiging dan een consultant die enkel Engels spreekt. Of heeft een project-lid ook de juiste skills om een deel van de trainingen op zich te nemen? 

Ik wil meer weten!

Wil je maximaal resultaat uit je detachering? Download dan snel Six steps to building an effective skills tracking and resource management program en ontdek de overige 5 stappen. Deze whitepaper geeft met praktische voorbeelden inzicht in hoe je start met resource management en wat de vele voordelen voor jouw organisatie zijn.