Kennisitem
Download artikel PSD2 dwingt banken tot verandering Download

PSD2 dwingt banken tot verandering

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe wetgeving?

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe wetgeving?
De tijd begint te dringen, want vanaf 2018 moeten alle banken bij een verzoek van hun klanten toegang tot bankdata verlenen aan derden. Dit moet betere financiële tools opleveren, maar het levert  banken de nodige vragen op. Wij hebben de antwoorden.

Nieuwe architectuur en beveiliging

Niet alleen moeten financiële instellingen vanaf het nieuwe jaar de bankdata delen met derden, andere partijen moeten er ook mee kunnen betalen. Dit stelt nieuwe eisen aan de architectuur en de beveiliging van banken en betaalservices en hun diensten.

Banken worden verplicht API’s te ontwikkelen

Een onderdeel van de verandering is de verplichting om API’s te introduceren. Dit zijn interfaces die gebaseerd moeten zijn op open standaarden. Daarnaast moeten deze interfaces hetzelfde niveau qua functionaliteit kennen als de interfaces die banken aan hun eigen klanten leveren. Ook de communicatie via internet moet van een hoog niveau zijn.

Overzicht van de effecten van PSD2

De nieuwe regelgeving dwingt banken versneld digitaal te transformeren. Hoe weten banken gebruiksvriendelijkheid hand in hand te laten gaan met de gewenste veiligheid? En welke effecten heeft dit op hun productportfolio? Tijd om het roer om te zetten! Wilt u weten welke implicaties PSD2 heeft, lees dan nu de whitepaper What you need to know about PSD2 in 2017.
tag icon