Gearchiveerd kennisitem
Download artikel PPI is de opening naar een nieuwe pensioenmarkt Download

PPI is de opening naar een nieuwe pensioenmarkt

Transparantie is het codewoord, PPI de oplossing

Transparantie is het codewoord, PPI de oplossing

Uit onderzoek is gebleken dat de houding van verzekeraars en pensioenfondsen ten opzichte van PPI (premiepensioeninstellingen) ambivalent is. Een PPI (premiepensioeninstelling) biedt de mogelijkheid om volledig lost te komen van alle pensioenballast van bestaande tweepijlervormen. Met een PPI is het mogelijk om transparant te zijn over inleg, kosten en vermogensopbouw. Daarnaast is een PPI de kern van afzonderlijke elementen zoals:

  • Vermogensbeheer
  • Verzekeringen
  • Administratie en ICT
  • Distributie en communicatie met werkgevers en deelnemers

Lees het gratis artikel waarin uiteen gezet wordt wat de voordelen van een PPI (premiepensioeninstelling) zijn. Daarnaast wordt aangegeven op welke manier van deze voordelen optimaal gebruik gemaakt kan worden en aan welke voorwaarden moet worden voldaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom BankierenVerzekeren bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Bankieren: Big data laat banken innoveren

De financiële sector heeft een lastig decennium achter de rug. We hadden de kredietcrisis, de strengere wetgeving en een stijgende ontevredenheid bij de consumenten. Dankzij de opkomst van big data hebben banken nu de mogelijkheid te transformeren in datagedreven organisaties. Lees hier hoe ze hun schat aan data kunnen omzetten in winst.

Lees verder...

Verzekeren: De klant centraal stellen middels client lifecycle management

De klant centraal stellen is een steeds vaker voorkomende succesfactor bij financiële instellingen. Vanuit wetgever en toezichthouders is de druk groter om te voldoen aan criteria op het gebied van de zorgplicht van financiële instellingen voor hun cliënten. Daarnaast verwachten diezelfde cliënten een perfecte dienst van hun financieel dienstverlener. Hoe moeten financiële instellingen hiermee omgaan?

Lees verder...