Kennisitem
Download artikel Onderzoek DNB concludeert dat integriteit van banken niet op orde is Download

Onderzoek DNB concludeert dat integriteit van banken niet op orde is

Systematische IntegriteitRisicoAnalyse (SIRA)

Systematische IntegriteitRisicoAnalyse (SIRA)

Recent melde de media dat DNB heeft een onderzoek heeft gedaan onder 170 financiële instellingen en hieruit bleek dat de Nederlandse financiële sector zich niet voldoende inzet om witwassen, corruptie en geldstromen naar terroristen tegen te gaan.

In haar Visie op Toezicht 2014-2018 Heeft DNB het integriteittoezicht benoemd als speerpunt van het toezicht. DNB heeft vervolgens in 2015 uitgebreid thematisch onderzoek naar de integriteitrisicoanalyses van financiële instellingen uitgevoerd. Dit onderzoek onder 170 banken en financiele instellingen was genoeg reden voor DNB om een set “Good Practices” te publiceren waarin richtlijnen te vinden zijn voor een integriteitrisicoanalyse. Deze Good practices brengen een aantal stappen naar voren die in deze presentatie behandeld zullen worden.

De 4 stappen uit de "Good practices"
De presentatie zal dieper ingaan op de verschillende stappen die uit de DNB Good practices naar voren komen. Deze stappen zijn als volgt te benoemen:

  • Stap 1: Risico-identificatie
  • Stap 2: Risicoanalyse
  • Stap 3: Risico beheersing
  • Stap 4: Risico Monitoring & herziening

Download de presentatie geheel vrijblijvend voor meer informatie over het onderzoek van DNB en de verschillende stappen die naar voren zijn gekomen uit de “good practices”

 

 

tag icon