Kennisitem
Download artikel Machine learning en AI gaan het verschil maken Download

Machine learning en AI gaan het verschil maken

Wat AI kan betekenen voor de financiële sector

Wat AI kan betekenen voor de financiële sector

Artificial Intelligence (AI): vroeger was het alleen denkbaar in sci-fi films en boeken, maar het begint nu toch werkelijkheid te worden. Eén ding is duidelijk: AI gaat voor transformaties zorgen in de meeste industrieën. Synechron en TABB group hebben een onderzoek gedaan onder verschillende organisaties. Hieruit is gebleken dat veel mensen er in geloven dat AI een grote impact zal hebben op technologische en financiële services. Daarnaast kwam uit dit onderzoek naar voren dat een deel van de ondervraagden al gebruik maken van een vorm van AI.

AI en machine learning

Ook in de financiële sector wordt gekeken hoe AI en machine learning ingezet kan worden om bedrijfsuitdagingen aan te gaan. In deze whitepaper wordt gesproken over “Smart Process Automation” (SPA). SPA zorgt ervoor dat patronen in werkzaamheden herkend worden die vervolgens geautomatiseerd kunnen worden.

De 3 aspecten van SPA

SPA combineert de volgende 3 aspecten:

  1. Robotics
  2. Cognitieve automatisering
  3. De werkzaamheid van het personeel

Het eerste aspect robotics is handwerk. Dit houdt in dat data van de ene applicatie naar de andere ingevoerd moet worden. Bij cognitieve automatisering wordt informatie uit ongestructureerde bronnen gehaald. SPA zorgt ervoor dat de juiste mensen met smart machines van ongestructureerde data, gestructureerde data maken.

Hoe begint u met AI?

Download de whitepaper voor meer informatie over de kracht van AI en machine learning. Ook de financiële sector ziet de kracht van AI in. Maar hoe te beginnen? Lees de whitepaper en kom daar achter.