Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Maak storage toekomstbestendig, schaalbaar en flexibel Download

Maak storage toekomstbestendig, schaalbaar en flexibel

Maak storage toekomstbestendig, schaalbaar en flexibel

Maak storage toekomstbestendig, schaalbaar en flexibel

Mitsubishi UFJ Finance Group N.V. (MUFG), is één van ’s werelds grootste banken met meer dan een eeuw aan ervaring in de internationale financiële markt. De bank wil haar klanten een zo goed mogelijke service bieden. De IT-infrastructuur moet om deze reden solide, schaalbaar, veilig, flexibel en toekomstbestendig zijn. Daarnaast veranderen de marktomstandigheden snel en is er zo nu en dan sprake van nieuwe wet- en regelgeving. Om deze reden bekijkt het bestuur regelmatig samen met de afdeling Risk Management & Compliance of de organisatie moet veranderen.

Toekomstbestendige storage

MUFG heeft onlangs besloten dat de besturings- en softwareomgeving van hun AS/400 vervangen moest worden. De eerste stap in dit updateproject, is het vervangen van de AS/400 voor nieuwe IBM PowerSystems. Deze stap zet een omgeving neer die klaar is voor de toekomst. Dit intensieve proces vergde veel tijd en energie van zowel de experts van Tectrade als de applicatiestaf van de bank. De bank had in de oude situatie voor de interne storage AS/400 en Direct Attached Storage voor de Intel-servers, zonder dat er gebruik gemaakt werd van virtualisatiesoftware. Om meer schaalbaarheid en flexibiliteit te bieden is in de nieuwe situatie alle opslag geconsolideerd in een IBM Storage Area Network. Lees hierover meer in de uitgebreide praktijkcase.

Cold backup voor disaster recovery

De volgende grote stap is het upgraden van de disaster recovery-omgeving. Door deze upgrade wordt het mogelijk gemaakt dat toekomstige continuïteits-issues opgevangen worden. MUFG had hier gekozen voor een cold backup-oplossing.

Praktijkcase

Lees de praktijkcase om meer weten te weten te komen over de implementatie van de nieuwe IBM PowerSystems voor geconsolideerde storage bij MUFG. Download de praktijkcase “Implementing a future proof high available ICT environment” hier.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom ICT Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis