Kennisitem
Download artikel Insurance Distribution Directive geldt vanaf 2018 Download

Insurance Distribution Directive geldt vanaf 2018

Wat moet uw organisatie weten over deze nieuwe regelgeving?

Wat moet uw organisatie weten over deze nieuwe regelgeving?

Europa komt langzaam maar zeker uit de economische crisis. Toch is het vertrouwen van consumenten in de financiële sector nog niet hersteld. Bankiers en tussenpersonen hebben niet bepaald een goede naam. De Europese Commissie doet veel moeite het consumentenvertrouwen te herstellen, met name door het klantbelang centraal te stellen. Een van de middelen hiervoor is de Insurance Distribution Directive (IDD), de herziening van de Richtlijn verzekeringsbemiddeling.

Wat is de Insurance Distribution Directive?

Om de rechten van klanten van verzekeraars te beschermen wordt in februari 2018 de Insurance Distribution Directive van kracht. De richtlijn, die moet resulteren in meer transparantie en belangenverstrengeling moet tegengaan, richt zich op alle vormen van verzekeringsdistributie. Niet alleen verzekeringstussenpersonen en herverzekeringstussenpersonen zullen zich aan de richtlijn moeten houden. Deze geldt ook voor direct writers en exploitanten van vergelijkings- of andere sites die de mogelijkheid bieden om een verzekering af te sluiten.

Wat betekent de IDD voor u?

Dit e-book schetst een duidelijk beeld van wat deze nieuwe regelgeving voor uw organisatie betekent. Ook bevat deze download een checklist waarmee u uw organisatie klaarstoomt voor de IDD. Dit zijn 4 van de punten:

  • Plaats de IDD op de agenda van het management en formeer een werkgroep.
  • Geef intern scholing over de nieuwe regels.
  • Breng in kaart welke systemen en processen door de IDD kunnen worden geraakt.
  • Maak een analyse van de impact van de IDD op uw toekomstige waardeketen.

E-book over de IDD

De gehele checklist vindt u in het e-book. Verder bevat deze informatieve download een IDD-tijdlijn, een overzicht van de doelen van de richtlijn en een blik op de toekomst. Kortom, dit e-book bevat alle informatie die uw organisatie nodig heeft om aan de nieuwe regelgeving te kunnen voldoen.

tag icon