Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Incorporate Solvency II into your organization Download

Incorporate Solvency II into your organization

Controle nemen over risicorapportage en –financiering

Controle nemen over risicorapportage en –financiering

Europese verzekeraars staan voor de complexe uitdaging om te voldoen aan de Solvency II wet. Solvency II is een wet voor verzekeringsbedrijven die actief zijn in de Europese Unie.

Risicomanagement
Om te kunnen voldoen aan Solvency II moeten verzekeraars kwalitatief en kwantitatief risicomanagement binnen de organisatie embedden. Een risicoprogramma gebaseerd op processen is de beste basis voor initiatieven zoals: 

  • risicobeheer voor markt-, krediet-, liquiditeitsrisico's;
  • verzekeringsrisico’s;
  • operationele risico's.

Het ontwikkelen van een dergelijk programma is een tijdrovend en ingrijpend project, omdat de betrokkenheid van het gehele bedrijf vereist is.

Download de whitepaper
Download deze whitepaper en lees meer over hoe met behulp van risicomanagement de controle over risicorapportage en risicofinanciering kan worden genomen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Solvency II bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Solvency II: An introduction to Solvency II – Impact on your organisation

Solvency II is een Europese richtlijn die is opgezet door de Europese Unie (EU) om de stabiliteit binnen de markt van (her) verzekeraars te waarborgen. Zo bepalen de Solvency II regels onder andere de minimale hoeveelheid financiële middelen die (her)verzekeraars moeten hebben om de risico’s af te dekken waaraan zij zijn blootgesteld. Dit Engelstalige document geeft een introductie op Solvency II en een overzicht van de impact voor (her) verzekeraars op uw organisatie.

Lees verder...