Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Hoe denken fraudeurs? Big data en analytics helpen hierbij Download

Hoe denken fraudeurs? Big data en analytics helpen hierbij

Hoe big data en advanced analytics helpen bij het tegengaan van fraudeurs

Hoe big data en advanced analytics helpen bij het tegengaan van fraudeurs

In het kat-en-muis spelletje van het te pakken krijgen van criminelen, terroristen of andere fraudeurs, zijn deze “bad guys” altijd in het voordeel geweest. Fraude plegen is niets anders dan het uitbuiten van systematische kwetsbaarheden. Fraudeurs komen voortdurend met nieuwe plannen die alleen worden tegengehouden door hun eigen verbeelding. Hoe denken fraudeurs? Dat is de vraag waar deze whitepaper dieper op ingaat.

Organisaties die fraudeurs willen tegengaan kunnen alleen maar toekijken tot de fraude daadwerkelijk is gepleegd. Het vinden en stoppen van fraudeurs betekent dat miljoenen transacties gecontroleerd moeten worden. Tegen die tijd zijn de fraudeurs natuurlijk al lang verdwenen.

Hoe denken fraudeurs?

Tegenwoordig zien we wel dat er beter begrepen wordt hoe fraudeurs denken en te werk gaan. Door toegang te verkrijgen tot big data en advanced analytics worden patronen herkend. Door deze patronen te gebruiken kan met enige precisie worden vastgesteld waar fraudeurs de volgende keer gaan toeslaan. De eerste stap die genomen moet worden is om te gaan denken als een fraudeur. Als organisaties hetzelfde denken als de slechterik, kunnen ze patronen identificeren om de dader te pakken.

Big data en advanced analytics

Download de whitepaper om er achter te komen hoe fraudeurs denken en te werk gaan om hier vervolgens op in te spelen. Dit kan gerealiseerd worden door big data en advanced analytics optimaal in te zetten. Wanneer fraude-onderzoekers zich kunnen plaatsen in de fraudeur zijn ze al één stap dichterbij om de dader in de kraag te vatten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Big data: Big data laat banken innoveren

De financiële sector heeft een lastig decennium achter de rug. We hadden de kredietcrisis, de strengere wetgeving en een stijgende ontevredenheid bij de consumenten. Dankzij de opkomst van big data hebben banken nu de mogelijkheid te transformeren in datagedreven organisaties. Lees hier hoe ze hun schat aan data kunnen omzetten in winst.

Lees verder...

Big data: Zo haalt u succes uit cognitieve analyse

Pioniers in de zakenwereld maken nu al gebruik van cognitieve software. Die combineert de snelheid van computers met het menselijk lerend vermogen. Mueller Inc., een Amerikaanse bouwer van metalen huizen, wist er grote successen mee te behalen. Welk voordeel biedt cognitieve analyse aan early adopters en hoe wordt u zelf een pionier?

Lees verder...