Kennisitem
Download artikel Het verhaal van Document Management bij banken en verzekeraars Download

Het verhaal van Document Management bij banken en verzekeraars

A tale of document management in insurance and banking

A tale of document management in insurance and banking

Bij banken en verzekeraars leunen de verwerkingsprocessen, ondanks de toenemende digitalisering, nog te vaak op fysieke, papieren formulieren. Denk hierbij aan de verwerking van verzekeringsclaims, leningen of hypotheekaanvragen.  Toch zijn er al diverse tools ontwikkelt en beschikbaar die helpen documenten snel om te zetten naar digitale bestanden en geven hierdoor snel en gemakkelijk toegang tot de benodigde informatie. Dit rapport behandelt enkele tools en doet aanbevelingen op het gebied van document management.

In de wereld van banken en verzekeraars is goed document management van essentieel belang. De steeds groeiende volumes en complexiteit van documenten en ongestructureerde data zorgen voor een aantal grote uitdagingen. Organisaties in beide sectoren moeten dan ook in ieder geval:

  • De grootste probleemgebieden op het gebied van document management identificeren;
  • Investeren in document capture en document management oplossingen;

Download het rapport
Download de volledige rapport “The tortoise and the hare: a tale of document management in insurance and banking” en lees meer over de noodzaak en de voordelen van een document management systeem in zowel de bank- als verzekeringswereld.

tag icon