Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Het secured funding proces optimaliseren met T2S Download

Het secured funding proces optimaliseren met T2S

Treasury to expect more from T2S

Treasury to expect more from T2S

Het idee van Target2Securities (T2S) bestaat al zes jaar en is een belangrijk financieel market infrastructuur harmonisatie initiatief van de EU. Toch zijn marktspelers pas sinds kort in staat om functionaliteiten aan te bieden om collateral (cash & securities) centraal te managen. Het is echter vanuit een goed business perspectief noodzakelijk om het schaarste goed van relevant onderpand efficiënt te managen. Dit met name vanwege de wetgeving, die steeds meer onderpand vraagt bij financiële transacties.

T2S biedt de mogelijkheid om gemakkelijker, goedkoper en sneller liquide onderpand (cash & securities) te verplaatsen binnen zowel de organisatie, als ook binnen de financiele markten. Dit kan resulteren in:

  • Lagere financieringskosten;
  • Lagere operationele kosten;
  • Verbeterde compliance aan wetgeving.

Het is dan ook noodzakelijk voor de Treasurer om zijn huidige operationele set up te optimaliseren aan de hand van T2S functionaliteiten. Deze whitepaper adviseert dan ook dat Treasurers het secured funding proces optimaliseren aan de hand van T2S functionaliteiten.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over het optimaliseren van het secured funding proces middels T2S. Download dan geheel vrijblijvend de volledige, Engelstalige whitepaper ‘Treasury to expect more from T2S: “Optimising the secured funding process to lower funding cost”’.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Bankieren bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Bankieren: Big data laat banken innoveren

De financiële sector heeft een lastig decennium achter de rug. We hadden de kredietcrisis, de strengere wetgeving en een stijgende ontevredenheid bij de consumenten. Dankzij de opkomst van big data hebben banken nu de mogelijkheid te transformeren in datagedreven organisaties. Lees hier hoe ze hun schat aan data kunnen omzetten in winst.

Lees verder...