Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Fraude-uitdagingen bij financiële instellingen Download

Fraude-uitdagingen bij financiële instellingen

Banking Application Fraud: The Enemy at the Gate

Banking Application Fraud: The Enemy at the Gate

Fraude is voor veel financiële instellingen een steeds groter probleem aan het worden. Criminelen bedenken continu nieuwe manieren om organisaties aan te vallen. De fraude begint bij zogenoemde aanvraagfraude, het moment dat een aanvraag bij de bank wordt gedaan. Bijvoorbeeld voor een credit card of een lening. Deze whitepaper onderzoekt de methodes die criminelen gebruiken om aanvraagfraude te plegen.

Wat is aanvraagfraude?
Door aanvraagfraude verandert de traditionele uitdaging die banken hebben van het ‘niet kunnen betalen’- naar een ‘niet willen betalen’-model. Een van de typische voorbeelden is dat financiële instellingen uitgaan van een echt persoon met een eigen identiteit, terwijl het vaak neppersonen zijn met een nepidentiteit. Feitelijk is het een manier voor de crimineel om toegang te krijgen tot een nieuwe identiteit, gestolen of gefabriceerd. De gevolgen zijn voor de financiële instelling.

Het begon allemaal met kleine fraudezaken en nu is het uitgegroeid naar goed doordachte organisaties die gebruikmaken van de zwakke punten van een financiële instellingen.

Een oplossing voor het probleem
De mogelijkheid voor het snel analyseren van grote hoeveelheden data gaat de laatste jaren met stappen vooruit. Met de ontwikkelingen in high performance analytics en in-memory processing is het belangrijk dat fraudedetectiesystemen verder kijken dan de traditionele op regels gebaseerde methoden. Waardoor de bestaande gegevens volledig benut kunnen worden. De whitepaper gaat in detail in op de verschillende methoden.   

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend volledige whitepaper over aanvraagfraude en kom meer te weten over de oplossingen voor het probleem en de mogelijke methoden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Banken bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis