Gearchiveerd kennisitem
Download artikel FMP in control of operational risks with BWise Download

FMP in control of operational risks with BWise

Klaar voor de toekomst met GRC-platform

Klaar voor de toekomst met GRC-platform

La Federation Mutualiste de la region Parisienne (FMP) is een non-profit organisatie welke verzekeringen en gezondheidszorgdiensten verzorgt in Frankrijk. Recent heeft FMP een GRC-oplossing laten implementeren die ervoor heeft gezorgd dat ze voldoen aan de Franse regelgeving en eisen omtrent Internal Control. Daarnaast heeft het geïntegreerde GRC-platform bijgedragen aan een verbetering van het risicomanagement en het monitoren van de bedrijfsprocessen. Hierbij stond gebruiksvriendelijkheid voorop. 

“The implementation was quick, painless and simple.”
Guy Brami, Manager Internal Control FMP

De oplossing en voordelen
Het GRC-platform wordt binnen verschillende entiteiten van FMP gebruikt. Deze entiteiten werken nauw samen voor beter risk management en het creëren van een uitgebreide incident database. Hierdoor is de interne controle, het risicomanagementsysteem en de procesmonitoring van FMP verbeterd.

Download de customer case study
Download de volledige customer case study, waar dieper wordt ingegaan op de implementatie van  een GRC-platform bij FMP en de voordelen die het heeft opgeleverd.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & Compliance bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Governance, Risk & Compliance: GDPR vraagt om een effectieve digitale strategie van verzekeraars

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel de Europese richtlijn GDPR, wordt in mei 2018 van kracht. Deze nieuwe wetgeving impliceert zowel een verplichting als een kans voor verzekeraars. De nieuwe wet dwingt tot meer controle over de immense hoeveelheid data die omgaat in onze moderne economie. Verzekeraars kunnen zich goed voorbereiden door gebruik te maken van innovatieve hulpmiddelen voor gegevensverwerking.

Lees verder...