Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Financiële trends die de wereld veranderen Download

Financiële trends die de wereld veranderen

Stimuleer groei met 7 financiële trends

Stimuleer groei met 7  financiële trends

In de zakelijke wereld van nu worden financiële organisaties nog belangrijker. Bedrijven leggen namelijk steeds meer vertrouwen in de financiële en strategische vaardigheden van hun financieel leidinggevenden. In deze lijvige whitepaper leest u over de 7 onderstaande opkomende trends die de financiële wereld gaan veranderen. Met deze informatie kunnen financiële professionals hun prestaties verbeteren, risico's beter beoordelen en beheren, en de bedrijfsstrategie en groei stimuleren.

7 opkomende financiële trends

  1. Veranderende rol van de CFO
  2. Een nieuw type werknemer
  3. Beter inzicht
  4. Groeipijn
  5. Opkomende risico's
  6. Veranderende regelgeving
  7. CFO's in de schijnwerpers

CFO’s staan in het middelpunt van de belangstelling

In het eerste hoofdstuk wordt stilgestaan bij de veranderende rol van de CFO. Tien jaar na een reeks schandalen bij grote bedrijven staan CFO´s nu in de schijnwerpers. Financiële professionals hebben tegenwoordig te maken met diverse nieuwe risico's, verantwoordelijkheden en uitdagingen die uiteenlopen van het beheren van een bedrijf dat overal ter wereld actief is, tot het verkleinen van nieuwe technologierisico's.

Rol van de CFO wordt groter

CFO’s moeten tegenwoordig verantwoording afleggen over het verleden, het heden in goede banen leiden en de toekomst creëren. Financiële professionals spelen op alle plekken in het bedrijf een rol en dit lijkt alleen maar toe te nemen. De rol van de CFO verandert continu met steeds nieuwe verantwoordelijkheden op het gebied van IT-beheer, bedrijfsprocessen en -strategie. Wat is de rol van technologie hierin en waarom besteden CFO’s tegenwoordig meer dan de helft van hun tijd aan strategie? Wilt u meer over deze trend lezen, download de uitgebreide whitepaper 7 opkomende trends die de financiële wereld veranderen. Deze whitepaper heeft voornamelijk meerwaarde voor organisaties met meer dan 100 medewerkers.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Trends bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Trends: Blockchain transformeert de financiële dienstverlening

De blockchain-technologie levert organisaties een aantal niet te missen voordelen op. Ook de financiële dienstverlening wil de boot niet missen en zoekt naar manieren om blockchain slim in te zetten binnen hun processen en bedrijfsmodellen. Ontdek in deze whitepaper welke 5 trends en toepassingen al volop in ontwikkeling zijn en hoe blockchain de branche de komende jaren zal transformeren.

Lees verder...