Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Een visie op de AOV en AOW Download

Een visie op de AOV en AOW

Verhogen AOW-leeftijd heeft ook gevolgen voor AOV

Verhogen AOW-leeftijd heeft ook gevolgen voor AOV

De AOW-leeftijd is per 1 januari 2013 omhoog gegaan. In eerste instantie met slechts één maand, maar de huidige plannen voeren ons naar 66 jaar (in 2018) en 67 jaar (in 2021). Deze maatregel heeft ook gevolgen voor de AOV. Dit artikel geeft een visie op de verhoging van de AOW-leeftijd en de gevolgen voor de AOV.

De bestaande arbeidsongeschiktheidsverzekeringen rekenen met een AOW-leeftijd van 65 jaar. Nu de AOW later ingaat, wordt de arbeidsongeschikte werknemer of zelfstandige geconfronteerd met een inkomensgat. Hierdoor dreigt een mismatch waar geen enkele polishouder op zit te wachten. Een inkomensgat dat bovendien nog kan groeien omdat de politiek blijft tornen aan de gemaakte afspraken.

Download het volledige artikel waarin Welten haar visie geeft over de verhoogde AOW-leeftijd en de gevolgen voor de AOV.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Financiele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Financiele Dienstverlening: Benchmark Regulation zorgt voor meer transparantie

Per 1 januari 2018 is de financiële sector gebonden aan de Benchmark Regulation. Deze verordening moet ervoor zorgen dat na enkele fraudeschandalen de traditionele benchmarks zoals LIBOR en EURIBOR worden vervangen door transparantere systemen. Een ingrijpend proces voor de financiële sector, het heeft immers impact op je IT, producten en processen. Hoe je daarmee omgaat lees je in deze whitepaper.

Lees verder...