Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Een visie op de AOV en AOW Download

Een visie op de AOV en AOW

Verhogen AOW-leeftijd heeft ook gevolgen voor AOV

Verhogen AOW-leeftijd heeft ook gevolgen voor AOV

De AOW-leeftijd is per 1 januari 2013 omhoog gegaan. In eerste instantie met slechts één maand, maar de huidige plannen voeren ons naar 66 jaar (in 2018) en 67 jaar (in 2021). Deze maatregel heeft ook gevolgen voor de AOV. Dit artikel geeft een visie op de verhoging van de AOW-leeftijd en de gevolgen voor de AOV.

De bestaande arbeidsongeschiktheidsverzekeringen rekenen met een AOW-leeftijd van 65 jaar. Nu de AOW later ingaat, wordt de arbeidsongeschikte werknemer of zelfstandige geconfronteerd met een inkomensgat. Hierdoor dreigt een mismatch waar geen enkele polishouder op zit te wachten. Een inkomensgat dat bovendien nog kan groeien omdat de politiek blijft tornen aan de gemaakte afspraken.

Download het volledige artikel waarin Welten haar visie geeft over de verhoogde AOW-leeftijd en de gevolgen voor de AOV.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Financiele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Financiele Dienstverlening: Cognitive RPA: Wat zijn de voordelen voor financiële instellingen?

Nog verder digitaliseren zonder de IT-systemen aan te passen. Zo gemakkelijk is cognitive robotic process automation. Niet gek dat veel financiële instellingen zich hierin verdiepen. Wil je meer weten over de kenmerken, voordelen en stappen bij cognitieve RPA? Bekijk de presentatie, focus met je medewerkers op de taken die echt belangrijk zijn en laat routinematig werk over aan robots.

Lees verder...

Financiele Dienstverlening: Blockchain transformeert de financiële dienstverlening

De blockchain-technologie levert organisaties een aantal niet te missen voordelen op. Ook de financiële dienstverlening wil de boot niet missen en zoekt naar manieren om blockchain slim in te zetten binnen hun processen en bedrijfsmodellen. Ontdek in deze whitepaper welke 5 trends en toepassingen al volop in ontwikkeling zijn en hoe blockchain de branche de komende jaren zal transformeren.

Lees verder...