Kennisitem
Download artikel De uitdagingen van vermogensbeheerders aanpakken met technologie Download

De uitdagingen van vermogensbeheerders aanpakken met technologie

Flexibele oplossingen voegen meer klantwaarde toe

Gepubliceerd: 08-03-2019Flexibele oplossingen voegen meer klantwaarde toe

Voor vermogensbeheerders is het optimaal bedienen van hun klanten in iedere fase van de klantreis altijd een uitdaging gebleken. Alle informatie rondom een cliënt verzamelen, zoals de wensen en behoeften, kost een vermogensbeheerder veel tijd en uiteindelijk ook veel geld. Maar daar komt met de komst van nieuwe technologie nu snel verandering in. Nieuwe flexibele oplossingen openen de deuren voor onder andere een hogere klanttevredenheid en hogere productiviteit.

Tijd voor nieuwe strategieën en producten

Met de FinTech-innovaties als referentie, ontdekken steeds meer organisaties de voordelen van moderne technologie. Het wordt duidelijk dat door het inzetten van onder andere Natural Language Processing (NLP), kunstmatige intelligentie of Virtual Reality uitdagingen uit het verleden aangepakt kunnen worden. Maar om het optimale te halen uit deze nieuwe technologieën is het nodig om ook de strategie van de onderneming, het verdienmodel en de IT, onder de loep te nemen. Deze whitepaper laat zien waar in de organisatie nieuwe technologie ingezet kan worden.

Een verbeterde klantervaring bieden

Om de concurrentie met de FinTech-bedrijven aan te gaan kiezen steeds meer organisaties voor het inzetten van gamification en augmented reality om hun cliënten een geweldige ervaring te bieden. Eén van de populairste gebieden om te starten met een digitale strategie is het werven van nieuwe cliënten. Het is een eerste kennismaking, en eerste indruk, van een cliënt met de organisatie. Bovendien verzamelen bedrijven in dit proces belangrijke data over hun nieuwe cliënten, data die ze later kunnen gebruiken om gepersonaliseerd advies te geven. Zorg dus voor een eenvoudig en laagdrempel aanmeldingsproces waarbij nieuwe cliënten de benodigde informatie bijvoorbeeld via hun smartphone of tablet kunnen uploaden.

Van compliance tot relatiebeheer

Benieuwd waar je technologie nog slim kan inzetten om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen? Ga dan snel aan de slag met de bevindingen en adviezen uit deze whitepaper en ontdek hoe je enkele lastige uitdagingen uit de branche aanpakt!

tag icon