Gearchiveerd kennisitem
Download artikel De stand van zaken rond het inkoopproces in de zakelijke markt Download

De stand van zaken rond het inkoopproces in de zakelijke markt

Meer financieel overzicht door inzichten uit de markt

Meer financieel overzicht door inzichten uit de markt

De beste Procure2Pay (P2P) organisaties presteren volgens onderzoek van Forrester met een factor 50 beter dan de minst efficiënte financiële afdelingen. Kenmerkend voor deze groep is dat zij stap voor stap het integrale P2P-proces hebben geoptimaliseerd, in plaats van zich te beperken tot het enkele invoice-to-pay (I2P) subproces.

Optimale controle over P2P-processen
De meeste organisaties streven ook naar optimale controle over P2P-processen, maar spelen met verschillende vragen. Waar staan wij nu? Halen wij alles uit onze data? Wat zijn de prioriteiten? Zijn onze leveranciers volwaardige partners? Hoeveel digitale facturen ontvangen en verwerken wij? Hebben wij grip op alle uitgaven? De onderzoeksresultaten in dit rapport geven inzicht in de situatie in de markt.

Benchmark onderzoek Procure2Pay
Dit rapport bevat de bevinden van een onderzoek naar de stand van zaken rond het inkoopproces in de Nederlandse zakelijke markt, de documentstromen  en de verwerking van facturen en betalingen. Voor dit onderzoek zijn 400 diepte-interviews afgenomen bij financieel verantwoordelijken van bedrijven en instellingen met meer dan 100 medewerkers. Het rapport bevat 6 hoofdstukken:

  1. Scherper inkopen begint met overzicht en inzicht;
  2. Sourcing & RFx;
  3. Contract management;
  4. Purchase to Pay;
  5. Invoicing Servicing;
  6. Herkent u zich in de resultaten?

Download de whitepaper
Download vrijblijvend het rapport “Meer financieel overzicht door inzichten uit de markt” welke dieper ingaat op de stand van zaken rond het inkoopproces in de Nederlandse zakelijke markt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis