Gearchiveerd kennisitem
Download artikel De rol van High-Performance Analytics in de verzekeringsbranche Download

De rol van High-Performance Analytics in de verzekeringsbranche

What does big data really mean for insurers?

What does big data really mean for insurers?

Verzekeringsorganisaties worden al overspoeld met grote hoeveelheden data (big data) en deze volumes groeien in een razend tempo. Dit komt mede door social media en data vanuit andere ongestructureerde bronnen. Het vak van verzekeren is voor een belangrijk deel gebaseerd op het analyseren van data en het evalueren van eventuele risico’s.

Het tijdperk van informatie heeft nog meer als tevoren nieuwe technologieën geïntroduceerd, die gebruikt kunnen worden voor data-analyse. Hiermee krijgen verzekeraars nieuwe strategische en operationele inzichten in de eigen organisatie en versterken zij hun eigen positie.

High-Performance Analytics
Om de enorme hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data te kunnen analyseren, om zo sneller beslissingen te kunnen nemen, is er een nieuw soort analytics ontstaan, namelijk High-Performance-Analytics. Steeds meer verzekeraars maken dan ook dankbaar gebruik van de mogelijkheden van deze geavanceerde, High-Performance Analytics om zo beter inzicht in de klant te krijgen of bijvoorbeeld het financieel management en de dagelijkse operaties te versterken. Dankzij High-Performance Analytics kunnen er sneller de juiste beslissingen genomen worden, welke kunnen leiden het oogsten van grote zakelijke resultaten.

Inhoud whitepaper
Deze Engelstalige whitepaper bespreekt de rol van High-Performance Analytics in de verzekeringsbranche en legt uit hoe verzekeraars de kansen kunnen benutten die big data en High-Performance Analytics leveren. De onderwerpen die hierbij in gelijknamige hoofdstukken aan de orde komen, zijn:

  • Big Data meets Big Data Analytics;
  • Business capabilities for insurers;
  • Technology capabilities for insurers;
  • SAS® High-Performance Analytics;
  • Strategy meets action commentary;
  • About Strategy meets action.

Download de whitepaper
Download de complete whitepaper “What does big data really mean for insurers” en lees meer over de waarde van big data voor verzekeraars en hoe de verzekeringsbranche middels High-Performance Analytics betere zakelijke resultaten kan behalen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Big data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Big data: Big data laat banken innoveren

De financiële sector heeft een lastig decennium achter de rug. We hadden de kredietcrisis, de strengere wetgeving en een stijgende ontevredenheid bij de consumenten. Dankzij de opkomst van big data hebben banken nu de mogelijkheid te transformeren in datagedreven organisaties. Lees hier hoe ze hun schat aan data kunnen omzetten in winst.

Lees verder...