Kennisitem
Download artikel Datavisualisatie brengt jouw data naar een hoger niveau Download

Datavisualisatie brengt jouw data naar een hoger niveau

Want een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden

Want een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden

Overal ter wereld verzamelen financiële medewerkers dagelijks bergen aan data uit verschillende platformen en applicaties. Deze worden vervolgens in Excel geplakt om er verdere berekeningen en analyses op los te laten. Maar geven deze data je nu werkelijk de inzichten die je verwacht? Of vang je slechts een glimp op van het gezochte antwoord? En hoeveel tijd verliezen financiële afdelingen met het uitvoeren van deze manuele handelingen? De hoeveelheid data die we verzamelen uit verschillende systemen groeit gestaag door en de nood voor snellere analyses stijgt. Maak kennis met self-service datavisualisatie tools!

Datavisualisatie: 4 manier om tijd te besparen

Hoe handig spreadsheets ook mogen zijn, door een visuele analytics toe te voegen aan financiële analyses bespaar je behoorlijk wat tijd. Deze whitepaper beschrijft 4 voordelen bij het toevoegen van datavisualisatie aan jouw data:

  1. Breng alle data samen en gebruik ook alle data
  2. Schaal en herhaal sneller jouw analyses
  3. Interactieve, ad-hoc analyses brengen uitschieters aan het licht
  4. Verbeter het delen van verkregen inzichten met de organisatie

1.     Breng alle data samen en gebruik ook alle data

Data uit ERP- en CRM-applicaties, data uit de cloud of HR-data. Het is een behoorlijke uitdaging om alle data uit verschillende systemen samen te brengen. Met een visual analytics platform wordt het een stuk eenvoudiger. Zo krijg je een accuraat en holistisch beeld van jouw data. Deze whitepaper bevat een tutorial die je laat zien hoe je deze data samenvoegt tot één geheel en hoe je daarna aan de slag kan. Lees hoe olie- en gas exploitant Zedi erin slaagde om handmatige en omslachtige rapportages efficiënter op te stellen en op die manier behoorlijk wat tijdwinst te realiseren.

Meer weten?

Benieuwd naar de andere voordelen? Wil je graag weten welke uitdagingen andere organisaties succesvol aanpakten door datavisualisatie in te zetten? Lees dan 4 Ways Finance Creates Value with Visual Analytics en krijg écht inzicht in alle data!