Kennisitem
Download artikel Data storage: schiet ouderwets datacenter tekort? Download

Data storage: schiet ouderwets datacenter tekort?

Zo loste de NWB Bank het op

Zo loste de NWB Bank het op

Data storage is tegenwoordig een belangrijk thema voor financiële instellingen. Aan de ene kant worden data langer vastgehouden vanwege rapportagedruk van de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank, alsook de veranderende wet- en regelgeving. Bovendien zijn de eisen aan de kwaliteit en toegankelijkheid van data toegenomen. Aan de andere kant hebben banken ook veel baat bij big data, omdat ze zo hun klanten beter leren kennen en zo producten kunnen ontwikkelen die beter op hun wensen aansluiten.

Praktijkcase NWB Bank

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) is een financiële dienstverlener die zich richt op overheids- en semipublieke instellingen. De bank werd in 1954 opgericht, oorspronkelijk om de financieringsbehoefte van waterschappen te voorzien, maar heeft door de jaren heen ook vele andere instellingen in het publieke domein mogen optekenen. Het bedrijf heeft ondertussen 62 jaar ervaring in de semipublieke markt en heeft door zijn triple A-status, vakkennis van de sector en persoonlijke en toegankelijke contact een naam opgebouwd die staat voor degelijkheid en betrouwbaarheid.

Andere datacenteroplossing

Ook de NWB Bank heeft te maken met een almaar groeiende hoeveelheid data in het eigen datacenter. Het gaat om een relatief kleine bank die met een 7-koppig IT-team relatief weinig van zijn oplossingen naar een publieke cloud outsourcet. De werkplekken, de mailserver, het datawarehouse... het draait allemaal in een eigen datacenter. Dit werkte lange tijd uitstekend, maar sinds een aantal jaren zijn er ontwikkelingen gaande die ervoor zorgden dat IT-manager Michel Vaessen naar andere datacenteroplossingen ging kijken.

Een oplossing voor data storage

In deze praktijkcase wordt beschreven welke eisen op het gebied van data storage de NWB Bank had en waarom werd gekozen voor een hyper converged-oplossing. Niet alleen voor financiële instellingen, maar ook voor alle andere organisaties die worstelen met grote hoeveelheden data, zal dit document helpen bij het uitwerken van de IT-strategie.