Gearchiveerd kennisitem

Cybersecurity in de agenda op directieniveau

Cybersecurity perspectives from the boardroom and C-suite

Cybersecurity perspectives from the boardroom and C-suite

Bij veel organisaties is cybersecurity momenteel een ‘hot’ onderwerp. Binnen deze organisaties wordt vaak op directieniveau gedacht dat de cybersecurity goed op orde is. Echter, uit onderzoek van IBM blijkt dat dit niet zo is. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat slechts 17 procent van de organisaties ‘cybersecured’ was en dat 65 procent van de executives aan geeft dat ze volledig vertrouwen op de cybersecurity van de organisatie. Deze mismatch geeft aan dat cybersecurity hoger op de agenda van de directie gezet moet worden.

Cybersecurity-aspecten van de organisatie

Het is niet langer alleen de verantwoordelijkheid van IT om Cybersecurity-risico’s aan te pakken aangezien deze risico’s alle aspecten van het bedrijf kunnen raken. Cybersecurityrisico’s zijn een gevaar voor de continuïteit, maar ook voor de reputatie van de organisatie. De vraag die organisaties zich moeten stellen is: “Wie is de vijand?”. Het gevaar kan uit de hoek komen van bijvoorbeeld een bedrijfsspion, de nationale of internationale overheid of het eigen personeel.

Infographic cybersecurity op directieniveau

Het onderzoek wordt samengevat in een praktische infographic. In deze infographic wordt weergegeven hoe de ondervraagde organisaties aankijken tegen cybersecurity.

C-level onderzoek

Download het volledige onderzoek dat dieper ingaat op de toepassing van cybersecurity op de werkvloer. Zo zal ook worden uitgelicht wat de security-risico’s zijn waar directieleden overheen kijken. Het volledige onderzoek, samen met de infographic, geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis