Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Business Intelligence-software voor financiële administraties Download

Business Intelligence-software voor financiële administraties

11 voordelen van TIBCO Spotfire

11 voordelen van TIBCO Spotfire

Het is bijna ongelooflijk op welke manier Albert Einstein de relativiteitstheorie bedacht: hij visualiseerde abstracte informatie over licht en mechanica en manipuleerde het beeld in zijn hoofd. Maar niet iedereen is natuurlijk een Einstein; u en ik kunnen wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld van TIBCO Spotfire, de Business Intelligence-software die visualisaties centraal stelt. Financiële administraties kunnen hier veel waarde uit halen.

Wat is TIBCO Spotfire?

In deze BI-software worden data gevisualiseerd, bijvoorbeeld als staafdiagram of geplot op een kaart. Dit maakt de gegevens overzichtelijker en daardoor beter te begrijpen. Via dit systeem kunnen grotere bedrijven makkelijk informatie uitwisselen tussen vestigingen. De intelligentie van de software maakt bovendien fijnmazige voorspellingen mogelijk.

Real-time gedrag van consumenten

Spotfire is een product van TIBCO, een aanbieder van infrastructuursoftware die organisaties ter plaatse of in een cloud-computing-omgeving kunnen gebruiken. Of het nu gaat om het optimaliseren van claims, de verwerking van transacties, cross-selling van producten op basis van het real-time gedrag van consumenten of het afwenden van een crisis voordat deze plaatsvindt, TIBCO biedt bedrijven het volgende voordeel: de mogelijkheid om de juiste informatie op het juiste moment vast te leggen en deze proactief te gebruiken om een concurrentievoordeel te behalen.

11 scenario’s voor betere Business Intelligence

Voor Corporate Finance is Spotfire een uitkomst. Deze brochure bevat maar liefst 11 gebruiksscenario’s. Download dit document en leer hoe u efficiënter en winstgevender met de data in uw bedrijf kunt omgaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Financieel Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Financieel Management: Benchmark Regulation zorgt voor meer transparantie

Per 1 januari 2018 is de financiële sector gebonden aan de Benchmark Regulation. Deze verordening moet ervoor zorgen dat na enkele fraudeschandalen de traditionele benchmarks zoals LIBOR en EURIBOR worden vervangen door transparantere systemen. Een ingrijpend proces voor de financiële sector, het heeft immers impact op je IT, producten en processen. Hoe je daarmee omgaat lees je in deze whitepaper.

Lees verder...