Gearchiveerd kennisitem
Download artikel BPMS als hulpmiddel voor controle over financiën Download

BPMS als hulpmiddel voor controle over financiën

Krijg grip op uw financien met BPM

Krijg grip op uw financien met BPM

Veel bedrijven kampen met problemen rond het tijdig binnenkrijgen van betalingen. Ruim 1 op de 3 rekeningen wordt niet of niet op tijd betaald. Een groot deel van deze rekeningen moet daarom worden afgeschreven.

Inkomende en uitgaande geldstromen

In de meeste bedrijven zijn grofweg twee stromen te onderscheiden: Inkomend geld en uitgaand geld. Voor beide stromen geldt een aantal kenmerken:

  • Beide financiële stromingen volgen op voorgaande activiteiten
  • De kwaliteit van het product is zo goed als de aangeleverde informatie
  • Sterke afhankelijkheid van de rest van de organisatie om goed te kunnen werken

Voordelen BPM-software

Modelleersoftware helpt bij het visualiseren van de verschillen in processen tussen hoe het er nu uitziet en hoe het er kan uitzien na doorgevoerde aanpassingen. Door gebruik te maken van BPMS wordt controle verkregen over het gemodelleerde proces.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt hoe BPM-software kan leiden tot een betere grip op de financiële stromen binnen een bedrijf. Daarnaast wordt aandacht besteed aan een aantal valkuilen die kunnen voorkomen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Business Proces ManagementFinanciering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Business Proces Management: Cognitive RPA: Wat zijn de voordelen voor financiële instellingen?

Nog verder digitaliseren zonder de IT-systemen aan te passen. Zo gemakkelijk is cognitive robotic process automation. Niet gek dat veel financiële instellingen zich hierin verdiepen. Wil je meer weten over de kenmerken, voordelen en stappen bij cognitieve RPA? Bekijk de presentatie, focus met je medewerkers op de taken die echt belangrijk zijn en laat routinematig werk over aan robots.

Lees verder...