Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Borging Wft Vakbekwaamheid Download

Borging Wft Vakbekwaamheid

Hoe medewerkers financiële dienstverleners toetsen?

Hoe medewerkers financiële dienstverleners toetsen?

Met het bedrijfvoeringsmodel in de Wet Financieel Toezicht kan de vakbekwaamheid worden getoetst van medewerkers die actief zijn bij financiële dienstverleners. Voor het toetsen van medewerkers is echter geen norm beschikbaar. Doordat er geen norm beschikbaar is, ontstaat er onzekerheid en ruimte voor discussie bij de betreffende dienstverleners. Vakbekwaamheid kan op dit moment worden aangetoond door te voldoen aan de eisen van het diploma of het bedrijfvoeringsmodel.

Dit opiniestuk geeft helder weer hoe de open norm logisch ingevuld kan worden en doet tegelijkertijd een verzoek aan de AFM om een officiële richtlijn uit te brengen.

 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Financiele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Financiele Dienstverlening: Benchmark Regulation zorgt voor meer transparantie

Per 1 januari 2018 is de financiële sector gebonden aan de Benchmark Regulation. Deze verordening moet ervoor zorgen dat na enkele fraudeschandalen de traditionele benchmarks zoals LIBOR en EURIBOR worden vervangen door transparantere systemen. Een ingrijpend proces voor de financiële sector, het heeft immers impact op je IT, producten en processen. Hoe je daarmee omgaat lees je in deze whitepaper.

Lees verder...