Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Borging Wft Vakbekwaamheid Download

Borging Wft Vakbekwaamheid

Hoe medewerkers financiële dienstverleners toetsen?

Hoe medewerkers financiële dienstverleners toetsen?

Met het bedrijfvoeringsmodel in de Wet Financieel Toezicht kan de vakbekwaamheid worden getoetst van medewerkers die actief zijn bij financiële dienstverleners. Voor het toetsen van medewerkers is echter geen norm beschikbaar. Doordat er geen norm beschikbaar is, ontstaat er onzekerheid en ruimte voor discussie bij de betreffende dienstverleners. Vakbekwaamheid kan op dit moment worden aangetoond door te voldoen aan de eisen van het diploma of het bedrijfvoeringsmodel.

Dit opiniestuk geeft helder weer hoe de open norm logisch ingevuld kan worden en doet tegelijkertijd een verzoek aan de AFM om een officiële richtlijn uit te brengen.

 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Financiele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Financiele Dienstverlening: Cognitive RPA: Wat zijn de voordelen voor financiële instellingen?

Nog verder digitaliseren zonder de IT-systemen aan te passen. Zo gemakkelijk is cognitive robotic process automation. Niet gek dat veel financiële instellingen zich hierin verdiepen. Wil je meer weten over de kenmerken, voordelen en stappen bij cognitieve RPA? Bekijk de presentatie, focus met je medewerkers op de taken die echt belangrijk zijn en laat routinematig werk over aan robots.

Lees verder...

Financiele Dienstverlening: Blockchain transformeert de financiële dienstverlening

De blockchain-technologie levert organisaties een aantal niet te missen voordelen op. Ook de financiële dienstverlening wil de boot niet missen en zoekt naar manieren om blockchain slim in te zetten binnen hun processen en bedrijfsmodellen. Ontdek in deze whitepaper welke 5 trends en toepassingen al volop in ontwikkeling zijn en hoe blockchain de branche de komende jaren zal transformeren.

Lees verder...