Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Banking on GRC Success Download

Banking on GRC Success

GRC succes met implementatie geïntegreerde oplossing

GRC succes met implementatie geïntegreerde oplossing

Robeco is een speler van wereldformaat op de internationale markt van vermogensbeheer. Met ruim 180 miljard dollar aan activa in het beheer en met ruim 2000 werknemers wereldwijd had het sterke behoefte aan een oplossing die op een effectieve manier zou helpen te voldoen aan compliance vereisten binnen internationale regels en voorschriften.

Hierbij was een geïntegreerde benadering door de gehele organisatie noodzakelijk. De oplossing moest daarnaast het proces- en risicomanagement ondersteunen. Om hieraan te voldoen werd gekozen voor de BWise Enterprise procesmanagement oplossing, een loss database en een volledig geïntegreerd control framework en SOx compliance.

In deze case wordt dieper ingegaan op de implementatie van de gewenste oplossing en de voordelen die het Robeco uiteindelijk heeft gebracht. Dit zijn onder andere:

  • Effectief en uitgebreid risicomanagement
  • Gestandaardiseerde processen
  • Een GRC-framework waar gemakkelijk op verder gebouwd kan worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & Compliance bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Governance, Risk & Compliance: GDPR vraagt om een effectieve digitale strategie van verzekeraars

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel de Europese richtlijn GDPR, wordt in mei 2018 van kracht. Deze nieuwe wetgeving impliceert zowel een verplichting als een kans voor verzekeraars. De nieuwe wet dwingt tot meer controle over de immense hoeveelheid data die omgaat in onze moderne economie. Verzekeraars kunnen zich goed voorbereiden door gebruik te maken van innovatieve hulpmiddelen voor gegevensverwerking.

Lees verder...