Gearchiveerd kennisitem
Download artikel AEGON had several reasons why they chose BWise Download

AEGON had several reasons why they chose BWise

Risicomanagement binnen verschillende lagen in de organisatie

Risicomanagement binnen verschillende lagen in de organisatie

AEGON is een van ‘s werelds grootste levens- en pensioenverzekeraars. Daarnaast is het een belangrijke aanbieder van beleggings- en investeringsproducten. Met ongeveer 30,000 werknemers over de gehele wereld en miljoenen klanten op verschillende continenten, staat AEGON voor een enorme uitdaging om te voldoen aan Sarbanes-Oxley (SOX) en klaar te zijn voor Solvency II.

Naast deze uitdaging wilde het bedrijf ook nog operational excellence in kritieke processen realiseren en de mogelijkheden om andere zakelijke doelstellingen te halen vergroten. In deze customer case wordt er dieper ingegaan op de oplossing die AEGON heeft geholpen bovenstaande te realiseren.

Met een geïntegreerde GRC-oplossing is ervoor gezorgd dat AEGON gemakkelijker en efficiënter kan communiceren met verschillende stakeholders. Daarnaast kunnen processen, risico’s en events gemakkelijker in kaart gebracht en gemanaged worden.

Lees in deze case meer over de geïntegreerde GRC-oplossing die AEGON heeft geholpen verschillende compliance-uitdagingen het hoofd te bieden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & Compliance bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Governance, Risk & Compliance: GDPR vraagt om een effectieve digitale strategie van verzekeraars

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel de Europese richtlijn GDPR, wordt in mei 2018 van kracht. Deze nieuwe wetgeving impliceert zowel een verplichting als een kans voor verzekeraars. De nieuwe wet dwingt tot meer controle over de immense hoeveelheid data die omgaat in onze moderne economie. Verzekeraars kunnen zich goed voorbereiden door gebruik te maken van innovatieve hulpmiddelen voor gegevensverwerking.

Lees verder...