Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Advanced business analytics enable better decisions in banking Download

Advanced business analytics enable better decisions in banking

Besluitvorming verbeteren met Business Intelligence en Analytics

Besluitvorming verbeteren met Business Intelligence en Analytics

Organisaties in de financiële wereld erkennen de noodzaak van goede informatie. Bekend is dat het maken van de juiste beslissing met de juiste informatie op het juiste moment essentieel is, maar hoe ver zijn we gekomen? Wat zijn de best practices die bedrijven, waar medewerkers de benodigde informatie inbrengen voor de besluitvorming, onderscheiden? Deze whitepaper gaat dieper op deze vragen in en geeft een antwoord op de vraag hoe de bancaire sector met behulp van analytics en business intelligence (BI) de besluitvorming kan verbeteren.

Betere kwaliteit en consistente besluitvorming
Voor financiële instellingen is het verbeteren van de kwaliteit en de consistentie in besluitvorming een vernieuwde prioriteit geworden. Er zijn verschillende factoren die hier aan bij hebben gedragen. Organisaties moeten bijvoorbeeld nog beter greep houden op risico’s, voldoen aan allerlei verschillende regelgeving en wetten en daarbij moet er ook nog uit elke interactie met de klant het maximale rendement behaald worden.

Van data naar bruikbare informatie
Bankieren is een data-driven business. Banken zijn de bewaarder van een overvloed aan informatie, van zowel klanten als de eigen organisatie. In een sterk concurrerende en regulerende markt is het dan ook van groot belang om beter en sneller data om te zetten naar bruikbare informatie. Vanuit een technologisch oogpunt kan een breder gebruik van business analytics het mogelijk maken om oplossingen te ontwikkelen in het kader van risicomanagement en performance management.

Download deze whitepaper
Deze whitepaper gaat dieper in op het gebruik van analytics en business intelligence in de bancaire sector voor het verbeteren van  de besluitvorming.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI ToolsBankieren bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Bankieren: Big data laat banken innoveren

De financiële sector heeft een lastig decennium achter de rug. We hadden de kredietcrisis, de strengere wetgeving en een stijgende ontevredenheid bij de consumenten. Dankzij de opkomst van big data hebben banken nu de mogelijkheid te transformeren in datagedreven organisaties. Lees hier hoe ze hun schat aan data kunnen omzetten in winst.

Lees verder...