Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Aan de slag met E-Facturatie Download

Aan de slag met E-Facturatie

Efficiëntie van bedrijfsprocessen verhogen met E-facturatie

Efficiëntie van bedrijfsprocessen verhogen met E-facturatie

Ondanks het digitale tijdperk zijn er van de jaarlijks 30 miljard facturen maar liefst 90% in papieren vorm. Naast de belasting voor het milieu vanwege het papierverbruik, is de administratie van al deze papieren een tijdrovende klus. Daarbij komt nog de grote foutgevoeligheid van het handmatig ontvangen en verzenden van papieren facturen. Elektronisch factureren zorgt voor een sneller facturatieproces en helpt administratieve handelingen die overbodig zijn te elimineren.

Hoofdstukken
In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op de uitdagingen van inefficiënte handmatige handelingen in het facturatieproces. Hierbij wordt de noodzaak om te e-factureren besproken. De whitepaper bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  1. Handmatige factuurverwerking
  2. Evolutie van e-facturatie
  3. De toekomst van e-facturatie
  4. Aan de slag
  5. E-facturatie in de praktijk

Papieren facturatie is een tijdrovende klus

Afbeelding 1: Papieren facturatie is een tijdrovende klus

Managed Services
Een kosteneffectieve manier om het migratieproces naar e-factureren te begeleiden is een managed service. Doordat er meerdere kanalen en formaten van transactiegegevens geïntegreerd kunnen worden, kunnen partners van een organisatie in hun eigen tempo mee migreren naar e-facturatie. Hierdoor worden bedrijfsprocessen sneller, taken minder arbeidsintensief en de relatie tussen afnemer en leverancier beter.

Rol in de toekomst
In de toekomst zal e-facturering een belangrijke rol blijven spelen in het verhogen van de efficiëntie van bedrijfsprocessen. Door op tijd aan de transitie te beginnen zijn organisaties van elke omvang verzekerd dat ze mee kunnen met de markt als e-facturatie de standaard in de markt is geworden.

Download de whitepaper
Lees de whitepaper “Aan de slag met E-Facturatie” waar dieper op de uitdagingen van inefficiënte handelingen in het facturatieproces wordt ingegaan en de noodzaak om te e-factureren wordt besproken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IntoFinance brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis