Kennisitem
Download artikel 11 valkuilen bij de implementatie van een digitale werkplek Download

11 valkuilen bij de implementatie van een digitale werkplek

Laat jouw medewerkers efficiënter samenwerken

Gepubliceerd: 28-03-2019Laat jouw medewerkers efficiënter samenwerken

Veel mensen denken bij het woord intranet nog steeds aan die oubollige digitale muurkrant van weleer. Een modern intranet is echter zoveel meer. Het brengt bijvoorbeeld mail, contactinformatie, toegang tot bedrijfsapplicaties en agenda’s samen op één platform. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere samenwerking en communicatie en draagt bij tot een hogere productiviteit. Tenminste, als de inrichting en implementatie van de digitale werkplek goed is uitgevoerd. En daar gaat het wel eens mis…

11 valkuilen op een rij

Deze whitepaper verzamelt 11 veelvoorkomende valkuilen bij het inrichten en uitrollen van nieuwe tools en laat je zien hoe je deze succesvol omzeilt.

1.      Niet iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen

Vanaf het begin moeten de doelstellingen binnen de organisatie helder zijn. Zo vermijd je onduidelijkheid en discussies tijdens of na afloop van het project. Bovendien schep je een vergezicht waar de hele organisatie naartoe werkt.

2.    Gebrek aan een projecteigenaar

Veel organisaties stellen een kernteam aan of huren een externe projectmanager in die de leiding neemt in het project. Is het project afgerond? Dan wordt het team opgedoekt of gaat de externe projectmanager door naar de volgende uitdaging. Wie is dan het aanspreekpunt in de organisatie? Wie neemt het vervolgtraject en doorontwikkeling op zich? Zorg dus voor een projecteigenaar binnen de organisatie die ook na de uitrol vinger aan de pols houdt voor het continu verbeteren van de digitale werkomgeving.

3.    We willen alles!

Een digitale werkplek op basis van Office 365 geeft werknemers duizend-en-één mogelijkheden, maar in de praktijk gebruiken we maar een handvol van alle opties. De verleiding is groot om zoveel mogelijk opties te activeren, maar het zorgt alleen maar voor verwarring bij medewerkers. Zorg dat iedereen alleen de relevante tools ziet en bepaal op basis van persona’s wie welke tools nodig heeft.

Benieuwd naar de andere valkuilen? Wil jij weten hoe je van jouw implementatie een succes maakt? Ga dan aan de slag met deze praktische whitepaper en maak van jouw IT-project een succes.